Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κέικ νηστίσιμο

15 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ νηστίσιμο

Κέικ νηστίσιμο Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4 φλιτζανιού λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη

1 φλιτζάνι καρύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μήλο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

1 κ. γ. σόδα, διαλυμένη στο χυμό μισού λεμονιού

1 κ. γ. μπέικιν – πάουντερ

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

 

Χτυπάτε με ξύλινη κουτάλα τη ζάχαρη με το λάδι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, λίγα- λίγα και ανακατεύοντας διαρκώς.

Ανακατεύετε τη μπέικιν – πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο – λίγο στο μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα που έχετε πασπαλίσει ζάχαρη άχνη και το ψήνετε στους 200°C για 1 ώρα.

 

 Πηγή: stamoulis.gr