Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

HAm????, ????? ? ?????????????????u? ???????w????.(EUROKINISSI-??M`?ûQkΠαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια τελέστηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2012 τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 12 κλινών-στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Επίσης στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιχαήλ Θεοδώρου, η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, ο διευθυντής της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κοντοζαμάνος, Ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, βουλευτές, ο διοικητής του Ιδρύματος ‘Θώραξ’, Χαράλαμπος Ρούσσος, γιατροί του νοσοκομείου κ.α.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αφού συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν για την νέα Μονάδα, τόνισε ότι το οικόπεδο στο οποίο είναι ο Ευαγγελισμός, ήταν δωρεά της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Χορηγοί της Μονάδας αυτής –κόστους 3 εκ. ευρώ- είναι η κ. Φωτεινή Λιβανού και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, φίλοι του Ιδρύματος ‘Θώραξ’, που πρωτοστάτησε σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η χορηγία αυτή αποτελεί την απαρχή μιας μεγαλύτερης χορηγίας (ύψους 30 εκ. ευρώ) –και αυτή πρωτοβουλία του ΄Ιδρύματος Θώραξ’- από την Εθνική Τράπεζα, για τη δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων Ανάνηψης και Κεντρικής Αποστείρωσης, βιβλιοθήκης και φαρμακείου.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο διοικητής του Γ.Ν.Α. ‘Ευαγγελισμός’, κ. Μιχαήλ Θεοδώρου, τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν με το νέο έτος και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Πηγή: romfea.gr