Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παραλαβή ειδών ένδυσης και υπόδησης για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας

16 Δεκεμβρίου 2012

Παραλαβή ειδών ένδυσης και υπόδησης για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας

8224

Η Α.Μ.  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.  Χρυσόστομος, παράλαβε την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, από τον επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή, στο εμπορικό κέντρο IMC,  είδη ένδυσης και υπόδησης, αξίας περίπου 50. 000 ευρώ,  τα οποία θα διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Η τελετή παραλαβής ξεκίνησε με Αγιασμό, το οποίο τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τους ιερείς των Ενοριών Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων του Δήμου Έγκωμης, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Παύλου του Δήμου Αγίου Δομετίου.

8225

Ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή για τη Θεάρεστη  δωρεά του,  τον διαβεβαίωσε ότι τα προϊόντα που προσφέρει θα φθάσουν πραγματικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εξήρε, επίσης, την ευαισθητοποίηση και άλλων επιχειρηματιών, αλλά των  και απλών πολιτών απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, δηλώνοντας υπερήφανος που ηγείται πνευματικά ενός τέτοιου φιλάνθρωπου και αλληλέγγυου λαού.

Την προτεραιότητα που δίνει η Εκκλησία στους άπορους συνανθρώπους μας την σκιαγράφησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την  δήλωση  ότι  εντός των ημερών θα δώσει εντολή στην κουζίνα της Αρχιεπισκοπής να μην ετοιμάζει δεύτερο ή τρίτο φαγητό, αλλά ένα φαγητό την ημέρα για σκοπούς οικονομίας. Συμπληρώνοντας πως ό,τι περισσέψει μπορεί να δοθεί σε εκείνον που πεινά, αφού όταν κανείς σκέφτεται για τα επουσιώδη και πηγαίνει μέχρις εκείνου του σημείου, τότε σκέφτεται και για τα ουσιώδη που είναι πολλά.

  Ο κ. Καϊσής με την σειρά του  ανέφερε ότι προσφέρει 6.000 είδη υπόδησης και 4.000 είδη ένδυσης για να καλυφθούν ανάγκες άπορων συνανθρώπων μας, αφού όπως είπε, έχει απόλυτη συναίσθηση της παρούσας οικονομικής συγκυρίας και ότι πρόθεσή του είναι να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη. Στη τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, οι Δήμαρχοι Έγκωμης και Αγίου Δομετίου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Εφορειών, Πρόεδροι και μέλη Συνδέσμων Γονέων κ. ά.

Μιχάλης Σπύρου

Πηγή: churchofcyprus.org.cy