Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψάρια αναπαράγονται με υποβρύχιο κυκλώνα (video)

22 Δεκεμβρίου 2012

Ψάρια αναπαράγονται με υποβρύχιο κυκλώνα (video)

114345-fish1Μία υποβρύχια λήψη αποτυπώνει την εντυπωσιακή στιγμή κατά την οποία χιλιάδες ψάρια σχηματίζουν ένα θαλάσσιο στρόβιλο προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία αναπαραγωγική τελετή με αρχή, μέση και τέλος.

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις ακτές του Μεξικού και πρόκειται για μία διαδικασία αναπαραγωγής των ψαριών εξαιρετικά σπάνια.

«Το απόγευμα τα ψάρια συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια μεγάλη συνάθροιση ωοτοκίας γύρω από τους ύφαλους του Εθνικού Πάρκου» αναφέρει ο Octavio Aburto δημιουργός των εντυπωσιακών φωτογραφιών που μπήκαν στο διαγωνισμό του National Geographic.

 

«Κολυμπούσαμε συνεχώς, περιμένοντας να δούμε τα ψάρια να ενώνονται σε μία υποθαλάσσια ερωτοτροπία. Όταν τα είδαμε να πλησιάζουν, ενθουσιαστήκαμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία με τίτλο «Δαβίδ και Γολιάθ» δείχνει την ασημαντότητα του ανθρώπινου μεγέθους μπροστά σε αυτή τη «συμμαχία» ψαριών.

Αρκετοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον Αburto για επεξεργασία των φωτογραφιών. Με τη σειρά του αντικρούει τις κατηγορίες και τονίζει πως ο μέσος άνθρωπος δε γνωρίζει για τις ερωτικές συναθροίσεις γιατί συμβαίνουν στο βυθό και πολύ σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να τις φωτογραφήσει.

Πηγή: News247