Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ο Αρχιεπίσκοπος στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων – Ελπίδα

23 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων – Ελπίδα

elpida5Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μ. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα επισκέφτηκε σημερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β´ συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την Διοίκηση και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε κοντά στα παιδιά και ευχήθηκε δύναμη, ταχεία ανάρρωση και δόθηκαν δώρα που επιμελήθηκε η Αποστολή.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον ´Ομιλο Βρακοφόρων Κρήτης, μαντινάδες και παρακολούθησε παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.

Ο Μακαριώτατος τόνισε: “Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως εορτή αγάπης, ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανέβει προς τον ουρανό και η κορυφή αυτής της προσφοράς είναι η αγάπη προς τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας και ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά που παιρνούν μερικές δυσκολίες μέσα σε αυτόν τον χώρο έχουν ανάγκη αγάπης περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους. Το μήνυμα που βγαίνει μέσα από αυτόν τον χώρο είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε  για να περάσουμε στην αντίπερα όχθη. Εύχομαι τα καλά παιδιά μας που βρίσκονται εδώ γρήγορα να γίνουν καλά, να πάνε στο σπίτι τους, να γίνουν ευτυχισμένα παιδιά. μαθητές. φοιτητές, αυριανοί οικογενειάρχες. Πολλά χρόνια παρακολουθώ αυτή τη φροντίδα, εύχομαι περισσότερες επιτυχίες και χαρές και περισσότερες χαρές στα σπίτια που έχουν στενοχώρια. Καλά Χριστούγεενα και Καλη Χρονιά”.

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Αποστολή για την σημερινή παρουσία που σκόρπισε την χαρά στα παιδιά του Ογκολογικού και επεσήμανε: “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ είναι ένα ξεχωριστό συμβολικό γεγονός για όλους μας, αυτές τις ´Αγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και γίνεται προάγγελος για μια καλή και ευλογημένη χρονιά για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τους γονείς τους.”

Ο κ. Δήμτσας είπε: δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε το παρόν στους μικρούς μας φίλους. Είναι στη σκέψη μας και αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς να εισπράττουμε την χαρά αυτών των παιδιών. Στις δοκιμασίες είμαστε όλοι μαζί στα παιδιά όμως θα τα κρατούμε συνεχώς το χέρι συνοδοιπόροι μεχρι να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία. Ειναι η πιο τρυφερή ηλικία και δίνουν αγώνα. Σε αυτόν  λοιπόν τον αγώνα είμαστε δίπλα τους με αγάπη και κατανόηση με φροντίδα και αφοσίωση. Στο δέντρο των ευχών ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την δική του ευχή για τα παιδιά γρήγορα όλα να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και δοκιμασία.”

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα και ο Διοικητής του Νοσοκομείου άκουσαν τα κάλαντα από τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και μία μαντινάδα από τον πρόεδρο κ. Στέλιο Καριαδάκη, που αναφερόταν στο έργο του Συλλόγου Ελπίδα και στην μεγάλη υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος προσέφερε σταυρουδάκια στους χορευτές από την Κρήτη και στα παιδιά του Ογκολογικού Κέντρου.

elpida9

elpida7

elpida6

elpida4

elpida3

elpida2

elpida1

elpida

Πηγή: romfea.gr