Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ένα χάδι αγάπης στον 4χρονο Χρήστο και στους 34 «Άγγελους» της ογκολογικής κλινικής «Ελπίδα»

28 Δεκεμβρίου 2012

Ένα χάδι αγάπης στον 4χρονο Χρήστο και στους 34 «Άγγελους» της ογκολογικής κλινικής «Ελπίδα»

10d4571fa07a7c2b6da193fb0b206237_MΤο «Αγιορείτικο Βήμα»  δίπλα στον παιδιά με καρκίνο

Για όλους εμάς οι ημέρες αυτές είναι περίοδος χαράς και ξεγνοιασιάς . Αναμένοντας την εορτή της γεννήσεως του Θεανθρώπου  αναζωπυρώνεται η ελπίδα για όλους και για όλα…Για κάποιος συνανθρώπους μας όμως και μάλιστα παιδιά,ο πόνος θα συνεχίζεται… Ο Χρήστος  αν και  ανεβαίνει  το …Γολγοθά του δεν δείχνει να το βάζει κάτω…

Ευδιάθετος και χαμογελαστός. Έτσι μας υποδέχτηκε στην ογκολογική κλινική «Ελπίδα» του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία». Μάλιστα μας είπε «Τι κάνετε;….Μου φέρατε δώρα; Καλά Χριστούγεννα. Ευχαριστούμε».
Τα λόγια του με το επιβλητικό βλέμμα του άγγιξε τα εσώψυχα μας .Με το ένα χεράκι έπιανε το δωράκι που του προσφέραμε και στο άλλο είχε τον ορό και τα φάρμακα που παίρνει συνεχώς για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Στη θέση του Χρήστου βρίσκονται ακόμα τριαντατέσσερα παιδάκια που νοσηλεύονται στις τρεις κλινικές του …πόνου στο εν λόγω νοσοκομείο. Ο διευθυντής του «Αγιορείτικου Βήματος» κ. Γιώργος Θεοχάρης και ο συνεργάτης του κ. Σταυριανός  Καναβίδης επισκέφθηκαν τα παιδάκια στις κλινικές του …πόνου και μοίρασαν  τριάντα πέντε ζευγάρια παπούτσια  που προσέφερε γνωστός ποδοσφαιριστής που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά  του, σε συνεργασία με το «Αγιορείτικο Βήμα».

Κυρίως όμως έσφιξαν τα χεράκια αυτών των επίγειων αγγέλων επιδιώκοντας να τους  δώσουν  δύναμη και ένα χάδι. Οι 35 επίγειοι «Άγγελοι» μας διδάσκουν την αξία και σημασία του μεγαλύτερου δώρου του πανάγαθου, αυτού της  υγιεινής ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά την τομεάρχη και τις τρεις προϊσταμένες των ογκολογικών κλινικών της πτέρυγας «Ελπίδα» στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για την άψογη συνεργασία που είχαμε για να έρθουμε σε άμεση επαφή με τα παιδάκια.