Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό της Ρωσικής Εκκλησίας

30 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό της Ρωσικής Εκκλησίας

iero-mosxas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επιστολή προς το Πατριαρχείο Μόσχας απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, σχετικά με τα κρούσματα ιεροσυλίας στην Ρωσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επίστολή του, εκφράζει προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο την αμέριστη συμπαράσταση προς την αδελφή Ρωσική Εκκλησία, όσον αφορά της αντιχριστιανικές ενέργειες συγκεκριμένων ομάδων.

“Ο αθεϊσμός,  με τις χαρακτηριστικές εκδηλώσεις του, τόσο σε επίπεδο ιδεολογίας όσο και σε πρακτικά, στις δυτικές κοινωνίες προσπαθεί να αντικαταστήσει την πίστη, θέλοντας να δείξει ότι η πίστη είναι ασυμβίβαστη σε δημόσιους χώρους”, αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.

Επίσης τονίζει: “Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τις ειδήσεις για τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό, κατά της αδελφής Ρωσικής Εκκλησίας. Διεξάγεται ένας νέος πόλεμος εναντίον της Εκκλησίας, κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη και την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εκκλησία της Ρωσίας”.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε άλλο σημείο της επιστολής του, την οποία έχει στην κατοχή της η Romfea.gr, αναφέρει: “Με την επίστολη αυτή θέλω να εκφράσω την προσωπική μου υποστήριξη, αλλά και ολόκληρου του ευσεβούς Ελληνικού λαού, και σας διαβεβαιώνω ότι προσεύχομαι προς τον Θεό για την Ρωσική Εκκλησία, την Εκκλησία των ιστορικών και των αγίων”.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμιζει: “Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη στην Ρωσική Εκκλησία και στους Επισκόπους της, αλλά ειδικά στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο οποίος με σοφία οδηγεί το πηδάλιο της Εκκλησίας”.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, απέστειλε επιστολή συμπαράστασης προς την Ρωσική Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος στην επιστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει: “Καταδικάζουμε έντονα όλες αυτές τις πράξεις βλασφημίας, αλλά και όσους υποκινούν τέτοιες συντονισμένες επιθέσεις”.

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/15032-ieronimos-sto-pleuro-rosikis-ekklisias