Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Συμβουλές κατά των μικροβίων

30 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές κατά των μικροβίων

3194-shutterstock_99874844-(2)-size-3Το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού είναι το μπάνιο.

Είναι ταυτόχρονα και το πιο επικίνδυνο για μικρόβια και κρυμμένους κινδύνους.

Προνοήστε!

  • Βάλτε ένα σταθερό πρόγραμμα ετοιμάζοντας μια λίστα με το τι δεν πρέπει να αμελείτε και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται.
  • Τρεις φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο ένα πέρασμα όλου του μπάνιου με αποτελεσματικά καθαριστικά προϊόντα, ώστε να εξασφαλίζετε την απόλυτη υγιεινή για εσάς και την οικογένεια σας. Χρησιμοποιώντας το Viakal είστε σίγουρες ότι απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές και άλατα για 3x περισσότερο χρόνο και ταυτόχρονα δεν φθείρετε τις επιφάνειες καθώς είναι ασφαλές για χρήση σε πορσελάνη, χρώμιο, κεραμικά, ανοξείδωτο ατσάλι αλλά και γυαλί..
  • Μην περιμένετε να γεμίσει το καλάθι των αχρήστων για να το αδειάσετε. Κάθε μέρα πρέπει να μπαίνει καινούρια καθαρή σακούλα. Και κάθε δύο ημέρες πριν την τοποθετήσετε φροντίστε να απολυμάνετε τον κάδο εσωτερικά, αλλά και στην εξωτερική του επιφάνεια.
  • Μη σας ξεφεύγουν βασικά σημεία όταν καθαρίζετε το μπάνιο. Το καζανάκι -το κουμπί του- είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μικρόβια. Επιμείνετε στην απολύμανση του.
  • Το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να παραμένει κλειστό και το καζανάκι να τραβιέται αφού το κλείσετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό της πλάτης της τουαλέτας στο καθάρισμα.
  • Αν αφήνετε καλάθι με περιοδικά θα πρέπει να βρίσκεται σε μία απόσταση από την τουαλέτα και να καθαρίζεται σχολαστικά κάθε φορά.
  • Τα σιφόνια πρέπει να παραμένουν ανοιχτά, χωρίς σκουπίδια και τρίχες ώστε η ροή του νερού να είναι ελεύθερη και να μην λιμνάζουν βρώμικα νερά. Αν παρατηρήσετε κάποια δυσκολία στην απομάκρυνση των νερών από τον νεροχύτη ή τη μπανιέρα, χρησιμοποιείστε αποφρακτικό και αν συνεχίζει καλέστε υδραυλικό.

Πηγή:  spitikomas.blogspot.gr