Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή επιτυχία φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου

31 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή επιτυχία φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου

University_cyprusΕυρωπαϊκή διάκριση πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ερευνητική πρόταση μεταδιδακτορικής φοιτήτριας του.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η ερευνητική πρόταση κατετάγη 13η από σύνολο 912 προτάσεων οι οποίες υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων και από πανεπιστήμια όλης της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Το ARIEL, ακρωνύμιο του πρόγραμματος  Archaeological Investigations of the Extra-Urban and Urban Landscape in Eastern Mediterranean centres: A case-study at Palaepaphos (Cyprus), υποβλήθηκε στα Marie Curie Awards Career Integration Grants (CIG), από τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρα Άρτεμη Γεωργίου (Fellow), υπό την εποπτεία της Καθηγήτριας Αρχαιολογίας Μαρίας Ιακώβου (Project Co-ordinator) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρηματοδότηση του προγράμματος αφορά τα έτη 2013-2017 και η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανέλθει σε 100,000 ευρώ.

“Η τεράστια αυτή επιτυχία που αφορά στις ανθρωπιστικές σπουδές, και μάλιστα στην αρχαιολογία που συνήθως παραμερίζεται σε περιόδους κρίσης, καταγράφεται και ως επιτυχία του Πανεπιστημίου Κύπρου, εφόσον στον τομέα της εφαρμογής του προγράμματος, δηλαδή στην καταλληλότητα του Πανεπιστημίου να υποστηρίξει την υλοποίησή του, η πρόταση αξιολογήθηκε με άριστα (4.8/5)”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ARIEL, αποσκοπεί να κτίσει πάνω στα ως τώρα επιτεύγματα του προγράμματος, Παλαίπαφος: Διερεύνηση του αστικού περιβάλλοντος μιας αρχαίας πόλης κράτους, που διευθύνει η καθηγήτρια Μαρία Ιακώβου από το 2006.

Στους πρωταρχικούς στόχους του είναι η αρχαιολογική μελέτη της ευρύτερης υδρολογικής λεκάνης της Πάφου κατά την Εποχή του Χαλκού (2400-1050 π.Χ.). Παράλληλα το ARIEL στοχεύει να αποτελέσει μεθοδολογικό εργαλείο έρευνας και προστασίας περιοχών μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Μεσογείου.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

 

Πηγή: onlycy.com