Ορθόδοξη πίστη

Νέα από τη Μεγαλόπολη

31 Δεκεμβρίου 2012

Νέα από τη Μεγαλόπολη

___1_~1Οι μαθητές του Μέσου Κατηχητικού Σχολείου Μεγαλοπόλεως Γορτυνίας μας γράφουν:

«Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Μέσου Κατηχητικού Σχολείου Μεγαλοπόλεως που με την καθοδήγηση του σεβαστού μας κατηχητού και καθηγητού π. Θεοκτίστου Κλουκίνα και του κατηχητού π. Γεωργίου Ψωμαδέλλη προσπαθούμε να γνωρίσουμε καλλίτερα τη χριστιανική μας πίστη και να ζήσουμε συνειδητά σαν χριστιανοί.

Με την ευκαιρία της εβδομάδας εξωτερικής Ιεραποστολής ο κατηχητής μας μας μίλησε για την εξωτερική ορθόδοξη Ιεραποστολή, που γίνεται στην Αφρική και την Ασία από τους ορθοδόξους Ιεραποστόλους, κληρικούς και λαϊκούς.

Βαθειά εντύπωση μας έκαναν όσα μας είπε για το έργο τους και τις προσπάθειες τους να μεταφέρουν την Ορθοδοξία σε ανθρώπους που την αγνοούν. Αποφασίσαμε και μείς να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή και να ρθούμε έτσι πιο κοντά στους νεοφώτιστους αδελφούς μας. Κάναμε, για το σκοπό αυτό, μια λαχειοφόρο αγορά.,

Είχαμε, με τη βοήθεια του Θεού, αρκετή επιτυχία στην προσπάθεια μας αυτή. Με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε αγοράστηκε το ύφασμα και όλα τα απαραίτητα υλικά και ράφτηκαν επτά Ιερατικές στολές γιά να σταλούν, όπου υπάρχουν ανάγκες, στις χώρες της ιεραποστολής. Επίσης συγκεντρώσαμε και γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, στυλό, χρώματα κ.λπ.)….».

2000030800031_119886673Πραγματικά έφτασαν στο Γραφείο  Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας πέντε μεγάλα χαρτοκιβώτια με ποικίλη γραφική ύλη και οι επτά ωραιότατες στολές Ιερέων. Με μεγάλη συγκίνηση παραλάβαμε αυτά τα πλούσια δώρα τών παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου Μεγαλοπόλεως. Θα καλύψουν ζωτικές ανάγκες των αδελφών μας στις Ιεραποστολικές περιοχές. Ευχαριστούμε και από αυτή τη θέση, τα παιδιά της Μεγαλοπόλεως και ευχόμαστε να έχουν πάντα πλούσια τήν ευλογία από τον Θεό, ώστε η ζωή τους να είναι γεμάτη με τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης.

 

Πηγή: Τριμηνιαίο περιοδικό «Πάντα τα Έθνη».