Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Kαι φέτος το έθιμο της «βαρέλας»

1 Ιανουαρίου 2013

Kαι φέτος το έθιμο της «βαρέλας»

00P5170042-short427Για μια ακόμη χρονιά αναβίωσε και φέτος το έθιμο της «βαρέλας» με τον τροχονόμο να ρυθμίζει την κυκλοφορία στο κέντρο του Ηρακλείου, το «Μεϊντάνι», θυμίζοντας τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, όταν ακόμα δεν υπήρχαν φανάρια.

Στην «βαρέλα» έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης και άλλες τοπικές αρχές, όπου άφησαν τα καθιερωμένα δώρα και αντάλλαξαν ευχές με τον τροχονόμο.

«Η αναβίωση του εθίμου είναι απολύτως διδακτική δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης υπενθυμίζοντας ότι τα πρώτα φανάρια στο σημείο τοποθετήθηκαν το 1980 με τη συνδρομή των πολιτών, καθώς η αυτοδιοίκηση δεν είχε πόρους.

«Το μήνυμα είναι, πρόσθεσε, ότι υπήρχαν πιο δύσκολα τα οποία ξεπεράσαμε και φτάσαμε σ’ ένα Ηράκλειο δυνατό, και σύγχρονο και μία Κρήτη που αναπτύσσεται μέσα στην κρίση» και κατέληξε: «Μπορούμε λοιπόν να τα καταφέρουμε και τώρα, φτάνει να δουλέψουμε, να πιστέψουμε, ν’ αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί».

Πηγή: princeoliver.com