Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Με λαμπρότητα η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

2 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

p1 011Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η είσοδος εις το νέο έτος 2013, στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας,όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του Ουρανοφάντορος Αγίου Βασιλείου.

Το πρωί της  1ης Ιανουαρίου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου ,ακολούθησε Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος 2013 ,ευλογία της Βασιλόπιτας και εκκλησιαστική δοχή.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας κ.κ.Κωνσταντίνος επισήμανε στην ομιλία του την ανάγκη επιστροφής στις πατροπαράδοτες  ρίζες μας ,ενώ σαν πρότυπο για την αντιμετώπιση της δεινής κρίσης ,προέβαλλε την ζωή και την φιλανθρωπική δράση του Μεγάλου Βασιλείου καλώντας τον ευσεβή Ελληνικό Λαό σε πανστρατιά αλληλεγγύης .

p1 006

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ.Χαράλαμπος Μπόβος,ο τ.Δήμαρχος κ.Παντελής Γκρετζελιάς,ο επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολιτεύσεως κ.Χάρης Τομπούλογλου ,Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου-Κυριακή μετά τα Φώτα-ο Ιερός Ναός πανηγυρίζει την μνήμη της Αγίας Οικογενείας του Μεγάλου Βασιλείου.

Agios Kosmas

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης