Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου εόρτασε τα Ονομαστήριά του (1-1-2013)

2 Ιανουαρίου 2013

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου εόρτασε τα Ονομαστήριά του (1-1-2013)

1246_albumΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Με την ευκαιρία αυτή το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2012 τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την πρώτη του έτους και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και των ιερέων της Μητροπόλεως και στην παρουσία των αρχών του τόπου και πολλών πιστών.

Μετά το πέρας του εσπερινού, σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας και εψάλη ο πολυχρονισμός του Πανιερωτάτου.

Ο Πανιερώτατος σε σύντομο λόγο του ευχαρίστησε για τις ευχές και την παρουσία όλων και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ευλογημένο από το Θεό, να ανατείλει καλύτερες μέρες για το λαό, που δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και να αποτελέσει το έτος λύτρωσης της πατρίδας μας από τα δεινά.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος, αντιφωνώντας εκ μέρους όλων, ευχήθηκε χρόνια πολλά  ευλογημένα και καρποφόρα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κωνσταντίας.

Την επομένη το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.
Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι στο ιερό βήμα, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κύκκου κ. Νικηφόρος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας εψάλη η δοξολογία για την πρώτη του έτους και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και εψάλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κωνσταντίας.

1242_album

1243_album (1)

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος  ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς γιατί άφησαν τις επαρχίες τους και βρέθηκαν σήμερα στη Μητρόπολη Κωνσταντίας. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους παρευρισκομένους, τους κληρικούς, τις αρχές του τόπου και τους πιστούς της Μητροπόλεως για την αγάπη και τις ευχές τους.  Ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Θεό και στη διάρκεια αυτού του έτους να μας αξιώσει ο Θεός να δούμε και να ζήσουμε τη δικαίωση της πατρίδας μας.

1244_album

1245_album (1)

1245_album

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος, αντιφωνώντας ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον Πανιερώτατο και του χρόνου τέτοια μέρα, να βρίσκεται στην φυσική έδρα της Μητροπόλεώς του, την Αμμόχωστο.

1248_album

1249_album

Ακολούθως ο εορτάζων Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος παρέθεσε επίσημο γεύμα στο οποίο παρακάθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, Μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, κληρικοί και λαϊκοί κατέφθαναν στη Μητρόπολη για να ευχηθούν στον Πανιερώτατο.

Πηγή: .imconstantias.org.cy