Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τούρτα Ganache με μπισκότα

6 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα Ganache με μπισκότα

Tourta_ganache_me_OREO_NΥλικά

  • Για τη Βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • Για την Ganache:
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. σοκολάτα
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 συσκευασία μίνι μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε στο blender τα μπισκότα με τα φιστίκια. Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο κι ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι, με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Στρώνουμε το μίγμα στη βάση και το πατάμε καλά μ’ ένα κουτάλι να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε τη βάση.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την ρίχνουμε στην σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1′- 2′. Ανακατεύουμε την ganache μέχρι να γυαλίσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει, ενώ ανακατεύουμε απαλά πότε-πότε.

Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την ganache στην μπισκοτένια βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 15′ εκτός ψυγείου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό και ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από την φόρμα. Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή ξύσμα σοκολάτας και άχνη.

 

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Πηγή: argiro.gr