Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Nέα τεχνητή βαλβίδα καρδιάς

9 Ιανουαρίου 2013

Nέα τεχνητή βαλβίδα καρδιάς

RG-Surgery_468Για πρώτη φορά, γιατροί εμφύτευσαν σε ασθενή μία νέα τεχνητή βαλβίδα καρδιάς, ρωσικής προέλευσης.

Πρόκειται για το πιο προηγμένο εμφύτευμα καρδιάς στον κόσμο, σύμφωνα με τους επικεφαλής του ερευνητικού και ιατρικού εγχειρήματος.

 

«Η νέα τεχνητή βαλβίδα, επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από Ρώσους ερευνητές σε συνεργασία με ειδικούς εταιρείας της επαρχιακής πόλης Πένζα.

Η πρώτη επέμβαση εμφύτευσης βαλβίδας πλήρους παροχής ολοκληρώθηκε με επιτυχία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου καρδιοχειρουργικής, της Ρώσικης Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών «Bakoulev», Σεργκέι Νίκονοφ

 

Η ασθενής είναι 63 ετών, κάτοικος της περιοχής Καλούγκα.

 

Ο επικεφαλής της ομάδας καρδιοχειρουργών που πραγματοποίησαν την επέμβαση, Λέο Μποκερία, εξήγησε ότι η ασθενής «έπασχε από, βαριάς μορφής αορτική καρδιακή νόσο και είχε πολλές επιπλοκές που συνδέονται με ελάττωμα στην αορτή. Όμως, όλα πήγαν καλά».

 

Η βαλβίδα μπορεί να εμφυτευτεί σε ενήλικες με αορτική βαλβιδική νόσο, και το σημαντικότερο είναι, ότι η τεχνητή βαλβίδα είναι ιδανική για εμφύτευση σε παιδιά, με δύσκολες καρδιακές νόσους.

 

Όπως δήλωσε ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, περίπου 125.000 άτομα κάθε χρόνο, χρήζουν ανάγκης παρόμοιων επεμβάσεων στη Ρωσία.

 

Πηγές:RIAN.ru. – Ροσσίσκαγια Γκαζέτα-hrbth.gr