Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επικήδειος Παναγιώτη Κουτσού από την κόρη του· Γεωργία Κουσού-Ιεροδιακόνου

12 Ιανουαρίου 2013

Επικήδειος Παναγιώτη Κουτσού από την κόρη του· Γεωργία Κουσού-Ιεροδιακόνου

Πολυαγαπημένε μου πατέρα,

Πριν μερικά χρόνια σε ρώτησα να μου περιγράψεις πως ένοιωσες όταν έχασες τον πατέρα σου μπροστά στα μάτια σου… Εγώ σου είπα ότι δεν μπορώ να το σκεφτώ, να το διανοηθώ πως θα ένοιωθα όταν θα συνέβενε κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα γινόταν τόσο νωρίς στη ζωή μου.

Δόξα σοι ο Θεός όμως! Δόξα σοι ο Θεός! Δεν έχω κανένα παράπονο. 2 χρόνια και κάτι προετοιμαζομασταν μαζί σου. Έφυγες όταν πια ήσουν έτοιμος και εσύ αλλά και μεις.

Δεν θέλω να μείνω στο πόσο καλός πατέρας, σύζυγος, αδελφός, συνάδελφος ήσουν. Αυτό το ξέρουν όλοι οι οποίοι είναι εδώ μαζί σου σήμερα και ήρθαν να σου πουν το τελευταίο αντίο.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ που βγαίνει από την ψυχή, την καρδιά μου και όλες τις αισθήσεις. Ευχαριστώ που μας γέννησες, που μας μεγάλωσες, που μας ανάθρεψες όσο καλύτερα μπορούσες με τη βοήθεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας και λατρευτής σου συζύγου Ουρανίας. Αλλά, και ένα τεράστιο ευχαριστώ που άντεξες, που περίμενες και που πριν μια βδομάδα ακριβώς φίλησες τα Στέφανα του γάμου μου. Ευχαριστώ το Θεό και την Παναγία που μας αξίωσαν γι΄ αυτό το θαύμα ενώ οι γιατροί έλεγαν ότι δε θα προλάμβαινες.

Το άλλο που θελω να σου πω είναι να μην ανησυχείς για τίποτε. Μην φοβάσαι για τίποτε. Έκαμες καλά παιδιά. Έδωσες γερές βάσεις. Εγώ και η Κυριακή, δόξα το Θεό, είμαστε πολύ καλά. Έχουμε τους συζύγους μας που μας υπεραγαπούν και τους αγαπάμε. Είναι δίπλα μας και θα είναι δίπλα μας. Ο Σωκράτης μου που δυστυχώς δυστυχώς δεν προλάβατε να γνωριστείτε αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τον αγκάλιαζες και θα τον αγαπούσες όπως όλα σου τα παιδιά. Και ο Γιώργος για τον οποίο καμάρωνες. Όπου να΄ ναι τελειώνει το διδακτορικό του σύντομα και θα σε κάνει περήφανο.

Ο Σωτήρης και ο Θεράπων σου, οι γιοι σου οι μεγάλοι που τόσο πολύ αγαπούσες και καμάρωνες, είναι άξιοι γιοι. Μην φοβάσαι. Θα σταθούν και αυτοί σωστοί άνθρωποι όπως τον πατέρα τους.

Η Θεογνωσία μας θα τελειώσει το πανεπιστήμιο. Δεν είναι μόνη της. Μας έχει και μας στήριγμα και θα αξιωθεί και αυτή με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές σου να πάρει το δρομο της.

Ο Μάξιμος μας, το γιούδι σου… μπορεί να σε ταλαιπωρούσε λιγάκι αλλά τον αγαπούσες πάρα πολύ. Και αυτός σε αγαπάει. Θα τελειώσει το σχολείο και θα σπουδάσει και αυτός. Μην έχεις έννοια.

Ούτε για τη μάμα μην έχεις έννοια. Θα είμαστε όλοι δίπλα της. Όπως στάθηκε και αυτή δίπλα σου τόσα χρόνια. Άξια γυναίκα η μαμά μου παπά. Άξια σύζυγος, άξια μάνα. Έχει πολλά παιδιά να την προσέχουν. Τις έδωσες πολλά παιδιά. Δόξα σοι ο θεός, είμαστε αγαπημένη οικογένεια, ενωμένη και έτσι θα μείνουμε, στο υποσχόμαστε μέχρι να έρθουμε να σε ανταμώσουμε.

Καλό ταξίδι παπάκι μου, καλό ταξίδι Κουτσούδι μου,

Σε αγαπάμε πολύ.