Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μυστικά για την περιποίηση των ρούχων μας

12 Ιανουαρίου 2013

Μυστικά για την περιποίηση των ρούχων μας

Beu-clothes-tips31

pinredΟι λεκέδες από κραγιόν σε ρούχα εξαφανίζονται αν τους τρίψουμε με ένα βαμβάκι βρεμένο με αιθέρα.

bin-blueΑν το μαλακτικό για τα ρούχα μας τελείωσε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μαλακτικό μαλλιών, με τα ίδια αποτελέσματα.

pinredΑν έχουμε ένα χνουδωτό ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο, το βάζουμε μέσα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη, για να μη γεμίσουν χνούδια τα υπόλοιπα ρούχα που θα πλυθούν μαζί.

bin-blueΚαλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε ναφθαλίνη στα ρούχα ή στα χαλιά, ειδικά σε σπίτια που υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

pinredΔεν κολλάρουμε ποτέ τα ρούχα που θα φυλάξουμε σε συρτάρια γιατί έτσι «τραβάνε» το σκώρο.

bin-blueΔεν πρέπει να παραγεμίζουμε το πλυντήριο με ρούχα, γιατί τα ρούχα φθείρονται, δεν καθαρίζουν καλά, και θα μας κουράσουν στο σιδέρωμα, γιατί θα πιεστούν πολύ στο στύψιμο και θα τσαλακωθούν πολύ.

pinred

Όταν σιδερώνουμε, αφήνουμε τα ρούχα να κρυώσουν εντελώς και να φύγει κάποια πιθανή υγρασία που έχουν από το ατμοσίδερο, πριν τα τακτοποιήσουμε σε συρτάρια και σε ντουλάπια.

bin-blueΓια να μην γλιστράνε τα μεταξωτά πουκάμισα και τα ρούχα με τιράντες από τις κρεμάστρες, τυλίγουμε από ένα λεπτό κομμάτι αφρολέξ στην κάθε άκρη της κρεμάστρας.

pinredΔεν πετάμε ποτέ τις φθαρμένες μαξιλαροθήκες. Τις χρησιμοποιούμε για να βάζουμε μέσα ρούχα ευαίσθητα ή μάλλινα πουλόβερ πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε μέσα και να φυλάξουμε κάποια τσάντα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

bin-blue

Πριν βάλουμε τα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου, ψάχνουμε σχολαστικά τις τσέπες, για να απομακρύνουμε χαρτάκια, χρήματα ή οτιδήποτε άλλο θα μας δημιουργούσε πρόβλημα.

Πηγή: beu.com.cy