Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι άλλες χρήσεις της κιμωλίας

16 Ιανουαρίου 2013

Οι άλλες χρήσεις της κιμωλίας

ΚΙΜΩΛΙΑ.jen_Πως μπορεί να σας φανεί χρήσιμη μια κιμωλία για τις δουλειές του σπιτιού;

Η κιμωλία μπορεί να είναι συνδεδεμένη με τον σχολικό πίνακα αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που η κιμωλία στο σπίτι θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

  • Εξαφανίζει τους λεκέδες: Εάν έχετε λεκέ από λιπαρή τροφή τότε τρίψτε κιμωλία επάνω στο λεκέ και αφήστε την σκόνη της να κάτσει για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε την σκόνη και προχωρήστε σε κανονικό πλύσιμο. Η σκόνη της κιμωλίας εισχωρεί στις ίνες του ρούχου και απορροφά τα λίπη έτσι ώστε να αφαιρούνται πιο εύκολα οι λεκέδες στο πλύσιμο.
  • Απορροφά την υγρασία:
    Τυλίξτε ένα κομμάτι κιμωλίας σε ένα τσιγαρόχαρτο ή σε ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα και βάλτε το μαζί με τα ασημικά σας. Η κιμωλία απορροφά την υγρασία, η οποία είναι ο λόγος που τα ασημικά σας μαυρίζουν.Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε μέσα στις ντουλάπες σας αρκετή σκόνη κιμωλίας μέσα σε πάνινα πουγκιά για να αποφύγετε την υγρασία και την άσχημη οσμή που την συνοδεύει.
  • Το τέλειο υλικό για το σχεδιασμό σε χειροτεχνίες: Όταν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε χειροτεχνία που απαιτεί σχεδιασμό κάποιου μοτίβου χρησιμοποιείστε κιμωλία. Δεν αφήνει σημάδι, σβήνει εύκολα και είναι ευδιάκριτο για να φτιάξετε το μοτίβο που θέλετε.
  • Απομακρύνει τα μυρμήγκια: Ζωγραφίστε μια γραμμή έξω από τις εξώπορτες και τα παράθυρα. Τα μυρμήγκια δεν πατάνε την κιμωλία. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί αλλά υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι δεν αρέσει στα μυρμήγκια η υφή της οπότε δεν θέλουν να την πατάνε. Περίεργο αλλά πιάνει.

Πηγή: jenny.gr