Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ο Μητροπολίτης Αχαϊας στον Άγιο Αθανάσιο στο Πολύδροσο (ΦΩΤΟ)

18 Ιανουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Αχαϊας στον Άγιο Αθανάσιο στο Πολύδροσο (ΦΩΤΟ)

IMG_4100Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός επί τη Εορτή των Αγίων Αθανασίου & Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε., συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων των πέριξ ενοριών.

To Θείο Λόγο προς το εκκλησίασμα κήρυξε, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο π. Χρυσόστομος τόνισε την αδαμάντινη προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου “τον ηρωικότερο των αγίων και τον αγιότερο των ηρώων”.

Αναφέρθηκε στην πολύπλευρη μόρφωση την οποία έλαβε από πολύ μικρή ηλικία, την περισπούδαστη βιογραφία που συνέγραψε του μεγάλου ασκητή της ερήμου Μεγάλου Αντωνίου,στα πολύ δύσκολα χρόνια τα οποία έζησε διωκόμενος ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας και το κυριότερο τη μάχη που έδωσε κατά του Αρείου στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνήλθε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας. “Γι αυτό η Εκκλησία τον προσονόμασε “Μέγαν” για την ξεχωριστή αρετή του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τους σθεναρούς αγώνες που διεξήγαγε προς αντιμετώπιση του κινδύνου της Ορθοδοξίας από την αίρεση του αντίχριστου Αρείου,”

IMG_4118
IMG_4113
IMG_4104
Ο Σεβασμιώτατος Αχαΐας ευχαρίστησε τους εφημερίους για την πρόσκληση και δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού για την ονομαστική του εορτή.