Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γυναίκα υπάκουσε στον ηλεκτρονικό πλοηγό και έκανε παράκαμψη 3.000 χλμ.

19 Ιανουαρίου 2013

Γυναίκα υπάκουσε στον ηλεκτρονικό πλοηγό και έκανε παράκαμψη 3.000 χλμ.

newego_LARGE_t_1101_54153543Μία 67χρονη ξεκίνησε για το κέντρο των Βρυξελλών να παραλάβει μία φίλη της, αλλά μία λάθος στροφή και η τυφλή εμπιστοσύνη στον ηλεκτρονικό της πλοηγό της έστειλαν… στην Κροατία.

Οπως γράφει η Ντέιλι Μέιλ, η Σαμπίν Μορό ήθελε να πάει από το Σολρ σουρ Σαμπρ, μία περιοχή 60 χλμ. νότια των Βρυξελλών, στην βελγική πρωτεύουσα, για να παραλάβει μία φίλη από τον σταθμό του τρένου.

Ωστόσο, έστριψε λάθος και αντί να κινηθεί βόρεια, βγήκε στην εθνική με κατεύθυνση ανατολικά. Σχετικά σύντομα, διέσχισε τα βελγογερμανικά σύνορα και πέρασε διαδοχικά έξω από Κολωνία, Φρανκφούρτη και Μόναχο.

Ωστόσο, επειδή η ίδια ήταν βαλόνη, δηλαδή γαλλόφωνη, δεν φαίνεται να αντελήφθη ότι έχει διασχίσει τα σύνορα. Επιπρόσθετα, όπως θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι κεντροευρωπαίοι, επειδή ήταν βελγίδα, συνέχισε να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ηλεκτρονικού πλοηγού, παρά το ότι ξεκίνησε από μία πεδινή χώρα και βρέθηκε να περνάει τις Αλπεις.

Ετσι, η πορεία της συνεχίστηκε στην Αυστρία προς τα νότια, αλλά όταν βρέθηκε στη Σλοβενία και την Λουμπιάνα, μάλλον οι σλαβόφωνες πινακίδες άρχισαν να την προβληματίζουν. Καθώς η χώρα ήταν μικρή, μέχρι να πείσει τον εαυτό της ότι όντως κάτι δεν πάει καλά, ήταν πλέον στο Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της κροατίας…

Ολο αυτό το διάστημα, σταματούσε κανονικά σε πρατήρια για να βάλει βενζίνη, χωρίς καμία αμφιβολία για το πού πάει ή πού βρίσκεται. «Είδα κάθε είδους πινακίδες, μετά γερμανικές: «Κολωνία, Ααχερν, Φρανκφούρτη» αλλά δεν αναρρωτήθηκα. Είχα αποσπαστεί πλήρως, οπότε απλώς πατούσα το γκάζι», είπε αργότερα η ίδια.

Οταν κουραζόταν, όπως προσέθεσε, απλώς πάρκαρε σε κάποιο σημείο και έπαιρνε έναν υπνάκο, για να συνεχίσει λίγες ώρες μετά.

Οταν πήρε τηλέφωνο σπίτι, από το Ζάγκρεμπ, η αστυνομία είχε ήδη ψάξει το σπίτι της και ετοιμαζόταν για εκτεταμένη αναζήτηση, αφού ο γιος της είχε καταγγείλει την εξαφάνιση.

Το ταξίδι της για το σταθμό των Βρυξελλών τελικά διήρκεσε 60 ώρες. Οπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, «είναι μία απίστευτη ιστορία. Αυτά τα GPS δημιουργούν ενίοτε προβλήματα, αλλά όχι κι έτσι. Η γυναίκα δεν έκανε τίποτε λάθος, θα πρέπει απλώς να την πιστέψουμε».

Πηγή: ethnos.gr