Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γαρίδες µε αρακά, ρύζι και κάππαρη

22 Ιανουαρίου 2013

Γαρίδες µε αρακά, ρύζι και κάππαρη

6AC3B8763DF92BD56E6E81735C8E14FDΜη διστάσετε να προσθέσετε λαχανικά

Ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσετε ό,τι έχει µείνει στο ψυγείο. Μη διστάσετε να προσθέσετε λαχανικά, να αντικαταστήσετε κάποια άλλα, να βάλετε και κοτόπουλο ή να προσθέσετε όσπρια.

Ετοιμο σε 40 λεπτά

 

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 100 γρ. πράσινες, πιπεριές σε κυβάκια
  • 100 γρ. κόκκινες, πιπεριές σε κυβάκια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • 120 γρ. ρύζι, µακρύκοκκο
  • 350 γρ. ντοµάτα, κονκασέ (από κονσέρβα)
  • 750 ml ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) ή νερό
  • 120 γρ. αρακάς, κατεψυγµένος
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισµένες, χωρίς το κεφάλι
  • 20 γρ. δυόσµος, ψιλοκοµµένος
  • 20 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
  • 45 γρ. κάππαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουµε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 5 λεπτά. Αλατίζουµε, προσθέτουµε το ρύζι και ανακατεύουµε συνεχώς µέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουµε ξανά, αν χρειάζεται, προσθέτουµε την ντοµάτα και τον ζωµό, τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και αµέσως µετά χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουµε τον αρακά και τις γαρίδες και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για άλλα 10 λεπτά, µέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον δυόσµο, τον µαϊντανό και την κάππαρη.

Συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Φωτογραφίες Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγών Βίκυ Κουμάντου

Πηγή:tovima.gr