Άγιον Όρος

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Ιβήρων

24 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Ιβήρων

IMG_7074Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το Άγιο Όρος για να εορτάσει την εορτή των Θεοφανείων.

Την πρώτη μέρα της επισκέψεως του 04.01.2013 / 17.01.2013 τον υποδέχτηκε στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους ο πρωτεπιστάτης π. Μάξιμος ο Ιβηρίτης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα.

Την παραμονή των Θεοφανίων τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στη φιάλη της Ιεράς Μονής Ιβήρων και το βράδυ της ίδιας ημέρας ιερούργησε στην Ιερά Αγρυπνία.

Η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στη θάλασσα του αρσανά της Ιεράς Μονής Ιβήρων μαζί με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Tην παραμονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος επισκέφθηκε  την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας όπου χοροστάτησε στον εσπερινό και εν συνεχεία χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στη Ρουμάνικη Σκήτη και το πρωί του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τον Μητροπολίτη Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Χρήστος Κυριακόπουλος, ο Ιεροκύρηκας Αρχιμ. Νικάνωρας Καραγιάννης και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως.

IMG_6960
IMG_6963
IMG_6974
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος τελεί τον Μέγα Αγιασμό την παραμονή των Θεοφανείων