Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βασικές γνώσεις για την ιχθυοθεραπεία

26 Ιανουαρίου 2013

Βασικές γνώσεις για την ιχθυοθεραπεία

4 (1)Η περιποίηση άκρων με τα ψάρια του είδους Garra Rufa είναι μια νέα μέθοδος περιποίησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ίσως άγνωστη ακόμα σε περιοχές όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Αμερική.

Στην Ασία ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου σε χώρες όπως η Ταϋλάνδη, η Μαλαισία και η Ιαπωνία, αλλά ήταν τέτοια η ανταπόκριση του κόσμου που γρήγορα εξαπλώθηκε έξω από αυτές.

Η ιδέα ξεκίνησε από την πόλη Κανγκάλ της Τουρκίας, όπου ψάρια – κυπρίνοι σε λίμνες της περιοχής φανέρωσαν την ικανότητα τους να καθαρίζουν από τα νεκρά κύτταρα τα μέλη του σώματος που πλησίαζαν.

Τα ψάρια απομακρύνουν πιπιλώντας και όχι δαγκώνοντας, νεκρά κύτταρα και σκληρύνσεις από τα πόδια και ταυτόχρονα απελευθερώνουν με το σάλιο τους ένα ειδικό ένζυμο που, όπως έχει παρατηρηθεί, έχει επουλωτικές και μαλακτικές δράσεις στο ανθρώπινο δέρμα.

5 (1)

Το αποτέλεσμα μετά από την θεραπεία είναι το δέρμα να έχει πιο βελούδινη αίσθηση στην αφή και σε περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά.

Η πόλη έγινε γνωστή παγκοσμίως, καθώς άνθρωποι με ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα αναζητούν εκεί ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.

Από την Τουρκία εξαπλώθηκε σε χώρες με παράδοση στις υπηρεσίες ευεξίας όπως η Ταϊλάνδη, και από εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ προς την Ευρώπη και προς όλο τον κόσμο.

Το φαινόμενο εξάπλωσης είναι σε πλήρη ένταση και στο μέλλον όλο και περισσότερα κέντρα ιχθυοθεραπείας θα βρίσκονται όλο ένα και πιο κοντά μας.


Φωτογραφίες: f
ishspagarrarufa.gr

Πηγή: www.fishspa.gr

Αναδημοσίευση από: artion magazine [www.artionrate.gr], Περιοδικό για ρτη ζωή, τη γνώση, την πνευματικότητα, Τεύχος 3ο, Σεπτέμβριος 2011, Καλαμαριά.