Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μεσολάβηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τη Ρωσία για το δάνειο

28 Ιανουαρίου 2013

Μεσολάβηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τη Ρωσία για το δάνειο

xrysostomos-kyprosΓράφει ο Λουκάς Παναγιώτου 

Η κυβέρνηση ζήτησε την μεσολάβηση της Εκκλησίας της Κύπρου προς την Ρωσική Εκκλησία προκειμένου να παρέμβει η τελευταία προς την Ρωσική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα για οικονομική βοήθεια αποκάλυψε, σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου Χρυσόστομος.

«Μας ζητήθηκε», είπε ο Μακαριότατος, «και πράξαμε το καθήκον μας»,  προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο  Πατριάρχη και τον παρακάλεσε να επισκεφτεί τον Ρώσο Πρόεδρο και να μεταφέρει το αίτημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η προσπάθεια αυτή θα τελεσφορήσει.

Εμείς, ως  Εκκλησία, είμαστε πάντοτε στην  διάθεση της κυβέρνησης»,  και πρόσθεσε πως «ό,τι μπορεί να πράξει η Εκκλησία,  το κάνει, πάντα με χαρά, αφού έχει ταχθεί να υπηρετεί τον λαό και τον τόπο».

Σε σχέση με την οικονομία ο Μακαριότατος είπε ότι είναι αισιόδοξος.

«Ο λαός της Κύπρου», συνέχισε, «προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να ζήσει και με τα λίγα».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε ότι η οικοδομική βιομηχανία αρχίζει όπως είπε «να παίρνει τα πάνω της» κατά την έκφραση του λόγω της παρουσίας των Ρώσων και των Κινέζων.

«Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», συμπλήρωσε, «για να επιστρέψει η οικονομία στους παλιούς καλούς ρυθμούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, ακόμη, πως τις επόμενες μέρες υπογράφεται η συμφωνία για την ανακαίνιση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «εποικείται η υπογραφή της συμφωνίας της ανακαίνισης» και  εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις «δεν θα μας κοροϊδέψουν» όπως ανέφερε.

Έχει επέμβει, όπως είπε, ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ η UNDP βρίσκεται σε επαφή με την Εκκλησία και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ευχόμενος «όλα να πάνε κατ’ ευχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέβη στις δηλώσεις αυτές, στην Πάφο, όπου προέστη αρχιερατικού συλλείτουργου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου με την ευκαιρία της σημερινής εορτής της Θεοσημίας, ήτοι της θαυματουργικής διάσωσης του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, ιδρυτή και προστάτη της μονής, από βέβαιο θάνατο.

Ο Μακαριότατος αναφερόμενος στο εν λόγω θαύμα είπε πως «η προσευχή και η πίστη είναι μεγάλο πράγμα για τον άνθρωπο  και κατορθώνει όπως είπε τα ακατόρθωτα.

Ο άνθρωπος της προσευχής, της πίστης δεν έχει παρά να έχει αμέριστη την βοήθεια και την συμπαράσταση του Θεού. Τους καλούς ανθρώπους, ο Θεός δεν τους αφήνει».

 Πηγή:romfea.gr