Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τουλουμπάκια γλυκό

29 Ιανουαρίου 2013

Τουλουμπάκια γλυκό

 τουλουμπακια

  • – ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 230 gr. – νερο

    120 gr. – αλεύρι

    110 gr. – βούτυρο

    60 gr. – σιμιγδαλι ψιλό

    4 – αυγά

    1 κουταλάκι του γλυκού – ζάχαρη

    ¼ κουταλάκι του γλυκού – αλάτι

    για το τηγάνισμα – αραβοσιτέλαιο

    – ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    600 gr. – ζάχαρη

    350 ml. – νερό

    2 κουταλιές της σούπας – μέλι

    1 κουταλάκι του γλυκού – χυμό λεμονιού

     

     

η ζύμη

  • Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό,την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και βάζετε να πάρουν μια βράση σε μετρια θερμοκρασία.
  • Βήμα 2: Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ασταμάτητα με σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 3: Αφήστε την ζύμη να κρυώσει 5 λεπτά.
  • Βήμα 4: Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, ολόκληρα και ανακατέψτε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη.

Σημείωση: Η ζύμη πρέπει να είναι βελούδινη, λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.

  • Βήμα 5: Σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε την ζύμη να κρυώσει.
  • Βήμα 6: Βάλτε την ζύμη σε κορνέ (θα χρησιμοποιήσετε το μεγάλο στόμιο με τα δοντάκια).
  • Βήμα 7: Βάλτε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι να κάψει, μόλις κάψει χαμηλώστε λίγο την φωτιά.
  • Βήμα 8: Πιέστε το κορνέ πάνω από το λάδι και δημιουργήστε “μπαστουνάκια ζύμης”, 5 εκατοστών περίπου κρατήστε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόψτε την άκρη της ζύμης, με μαχαίρι που θα βουτάτε στο νερό, για να μην κόλλάει η ζύμη.
  • Βήμα 9: Τηγανίστε τα τουλουμπάκια μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν.

το σιρόπι

  • Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

το σιρόπιασμα

  • Βήμα 1: Βουτήξτε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι.
  • Βήμα 2: Αφήστε τα, ανακατεύοντας προσεκτικά, να τραβήξουν σιρόπι.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα!

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Εκτέλεση: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 50 τουλουμπάκια
  • Βαθμολογία: 5 (συνολικά 3 ψήφοι)
Θρεπτικά συστατικά:Θερμίδες: Ένα κομμάτι έχει περίπου 100 kcal.
Πηγή: gluko.gr