Θεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστη

Από λύκος και μάλιστα Γκρίζος αρνάκι του Χριστού!

10 Φεβρουαρίου 2013

Από λύκος και μάλιστα Γκρίζος αρνάκι του Χριστού!

timthumbΟ Κύριος μας Ιησούς Χριστός, μόνος Αυτός, εξανθρωπίζει και μεταβάλλει τους θηριόμορφους ανθρώπους σε ειρηνικές και ευλογημένες προσωπικότητες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κακούργοι, ληστές και φονιάδες έγιναν άγιοι. Τελευταία ανακοινώθηκε η μεταστροφή και ο ασπασμός στην Ορθοδοξία πρώην τούρκου εξτρεμιστή, ο οποίος ανήκε στην ακραία εθνικιστική σέκτα «Γκρίζοι Λύκοι», με άγριες επιθέσεις και δολοφονίες στη γείτονα χώρα.

Ιδιαίτερος στόχος της οργάνωσης αυτής είναι οι Χριστιανοί στην Τουρκία.

Το μαρτυρικό Πατριαρχείο έχει δεχτεί πάμπολλες φορές άγριες επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο μεταστραφείς Γεώργιος.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες του για τη ζωή των προγόνων του ως κρυπτοχριστιανών, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να κάνουν το σημείο του σταυρού με τη γλώσσα τους μέσα στο στόμα τους! Αλλά αν και «πάτησε το κατώφλι» της Ευρώπης η Τουρκία και θέλει να δείχνει φιλελεύθερο πρόσωπο, εν τούτοις εκατομμύρια υπηκόων της είναι αναγκασμένοι να ζουν διπλή θρησκευτική ζωή! Δοξάζουμε τον Άγιο Θεό, ο Οποίος αναδεικνύει και στις μέρες μας θαύματα, σαν αυτό της μεταστροφής του Γεώργιου, και από μαχαιροβγάλτη εθνικιστή τον μετέβαλε σε ειρηνιστή και φιλήσυχο Χριστιανό!


Φωτογραφία:
agathplatani.blogspot.gr  aegeanews.gr 

Πηγή: Εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», § Ο Χριστός μεταβάλλει τους δολοφόνους εις αγίους!, Αριθμός Φύλλου 1959, Έτος ΝΓ’, 11 Ιανουαρίου 2013.