Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Προς ίδρυση αεροπορικής εταιρείας ο όμιλος Σιακόλα

12 Φεβρουαρίου 2013

Προς ίδρυση αεροπορικής εταιρείας ο όμιλος Σιακόλα

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AGLRuI8Zz0I?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

Στη δημιουργία ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας με έδρα το αεροδρόμιο της Πάφου, προχωρεί ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Σιακόλα. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Σιακόλας, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ιδρύσει μια μικρή ευέλικτη βιώσιμη αεροπορική εταιρεία , η οποία θα έχει έδρα το αεροδρόμιο της Πάφου για να εξυπηρετήσει την επαρχία Πάφου και ιδιαίτερα το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Σιακόλας προέβη στην αποκάλυψη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη περιοχή λίμνη της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι πρόκειται για εταιρεία η οποία θα προσφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή,  θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην περαιτέρω αναβάθμιση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. “Εμείς πιστεύουμε ότι όταν δημιουργείται ένα έργο πρέπει να το προστατεύεις, να το υποστηρίζεις και να το βοηθάς για να έχει επιτυχία”, συνέχισε, προσθέτοντας ακόμη πως θα προωθήσει την  ίδρυση τουριστικών γραφείων σε πόλεις και προορισμούς.

Ο Νίκος Σιακόλας απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές ότι ξένοι επενδυτές αποφεύγουν την Κύπρο, παραθέτοντας πρόσφατα παραδείγματα μεγάλων οργανισμών που ήδη επένδυσαν και θα επενδύσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στο νησί.

Καταθέτοντας το θεμέλιο λίθο του μεγαλεπήβολου ξενοδοχειακού έργου Limni Bay Resort, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημιουργία του συγκροτήματος θα αλλάξει ριζικά την περιοχή και θα συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. «Είναι για αυτό», τόνισε, «που έργα όπως αυτό εδώ στη λίμνη είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Έργα ανάπτυξης όπως αυτό ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν έτσι ώστε να δώσουν ώθηση στην Κυπριακή οικονομία»

Πρόκειται για ένα έργο που οι προσπάθειες υλοποίησης του άρχισαν από το 1980, και θα αποτελεί ένα ξεχωριστό θέρετρο. Θα αποτελείται από δύο γήπεδα Golf , με μία λέσχη σε κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας διεθνούς αλυσίδας,  wellness centre, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας, ελικοδρόμιο, αθλητικές  εγκαταστάσεις, ιστορικό μουσείο Λίμνης, κέντρο πληροφόρησης για τις χελώνες, εκκλησάκι , πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και άλλες συναφείς αναπτύξεις και υπηρεσίες. Για το έργο έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία κορυφαίων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών.

Το έργο αναμένεται να ενισχύσει τη φήμη του νησιού σαν παγκόσμιου αναγνωρισμένου προορισμού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο που παρουσίασε τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος από την καταπόνηση του εξ’ αιτίας των προηγούμενων μεταλλευτικών χρήσεων.

Της τελετής προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=I3u1YWzzDos?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

Πηγή: sigmalive.com