Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

13 Φεβρουαρίου 2013

Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

[el]image1 (33)Το έτος που διανύουμε με την χάρι του Θεού συμπληρώνονται 1150 χρόνια από του εκρχιστιανισμού των Σλαύων.

Προτεργάται και Ισαπόστολοι αυτού του ἐργου είναι οι αυτάδελφοι Θεσσαλονικείς Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, προς τιμήν των οποίων αφιερούται το έτος αυτό, κατά την διάρκειαν τουοποίου θα πραγματοποιηθούν συν Θεώ διάφορες εόρτιες εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει  η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, αρχής γενομένης των εκδηλώσεων από την Μονή μας, με τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιωάννου.

Πρώτη εόρτιος ἐκδήλωσις θα είναι η αγρυπνία η οποία θα τελεσθή προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου την 13η Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 9η νυκτερινή με 3η πρωινή.

Την οποίαν θα λαμπρύνει δια της παρουσίας του ο Σεβασμιώτατος, όστις θα τελέσῃ και την μοναχικήν κουράν ενός εκ των δοκίμων αδελφών της Μονής μας και θα προσκομίσει στην Μονήν μας τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων, τα οποία θα τεθοών εις προσκύνησιν των πιστών.

Εις την λαμπράν αυτήν πανήγυριν προς τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου προσκαλούμε όλους τους αδελφούς μας για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την πνευματικήν πανδεσίαν.

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης
Ιερόν Ησυχαστήριον Παντοκράτορος
Μελισσοχώρι, 57018 Θεσσαλονίκη

Τηλ.-Φαξ 23940 32215 (ώρες επικοινωνίας 18:00 – 20:00)

 Πηγή:impantokratoros.g
r