Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κεραυνός “γκρέμισε” την εκκλησία στα Αστερούσια;

15 Φεβρουαρίου 2013

Κεραυνός “γκρέμισε” την εκκλησία στα Αστερούσια;

Image

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντίκρυσε ο Ηγούμενος Μονής Οδηγητριας Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Βουλγαράκης,στο εκκλησάκι στα Αστερούσια Όρη λίγο πιο πάνω από το Αγιοφάραγγο.

Το εκκλησάκι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr, έχει γκρεμιστεί ενώ το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο μέρες όμως είδε μόλις σήμερα το φως της δημοσιότητας.

 
Στην αρχή όλοι έκαναν λόγο για έργο βανδάλων.
 
%20%20~3
 
 
 
%20%20~1
 
Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο αστυνομικών με την συμμετοχή πυροτεχνουργού, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέρρευσε το εκκλησάκι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι πυροτεχνουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκκλησία γκρεμίστηκε από κεραυνούς και όχι από ανθρώπινο χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εκκλησάκι, αυτό του Προφήτη Ηλία είχε κτίσει ο τελευταίος ασκητής των Αστερουσίων, π. Θεόδωρος κουβαλώντας τα δομικά υλικά στην πλάτη του.

 
%20%20~4
 
 
%20%20~2

Οι πρώτες αντιδράσεις

Όπως δήλωσε μιλώντας στο flashnews.gr o Ηγούμενος της Μονής Οδηγητριας Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Βουλγαράκης, οι εικόνες μαρτυρούν πως έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι για να σημειωθεί η καταστροφή. Άρα καταρρίπτεται το σενάριο, σύμφωνα με ο οποίο ο ναός κατέρρευσε λόγω στατικότητας.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό δεν σημειώθηκε έκρηξη άρα οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν σχέση με το περιστατικό.

Ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Βουλγαράκης έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για προσβολή της πίστης, όμως μετά την τελευταία εξέλιξη φαίνεται ότι θα την αποσύρει

Πηγή: flashnews.gr