Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αγρυπνία προς τιμήν των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου και μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου (φωτογραφίες, βίντεο, mp3)

16 Φεβρουαρίου 2013

Αγρυπνία προς τιμήν των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου και μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου (φωτογραφίες, βίντεο, mp3)

15.2.13[el]imageΜε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μοναστηριακή τάξη και απλότητα αποδόθηκε η πρέπουσα τιμή στους Αγίους ενδόξους Ισαποστόλους και φωτιστές των Σλαύων Κύριλλο και Μεθόδιο με την τέλεση αγιορείτικης αγρυπνίας στην Μονήν μας, το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης της οσιακής κοιμήσεως του πρώτου (14η Φεβρουαρίου). Με αυτήν την λατρευτική εκδήλωση ανοίγει ο κύκλος εορτασμών προς τιμήν των δύο αυτών ιερών ανδρών κατά το τρέχον έτος κατά το οποίο συμπηρώνονται 1150 ἀπό τον εκχριστιανισμό των Σλαύων και το οποίο η Ιερά Μητρόπολή μας το έχει αφιερώσει σ’ αυτούς.

Τις ακολουθίες- στις οποίες συμμετείχε πλήθος πιστών- λάμπρυνε με την παρουσία του ὁ σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λυτής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστατώντας σ’ αὐτές με κατάνυξη και λαμπρότητα.

Ο υπέροχος χορός των ιεροψαλτών απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο τούς ύμνους προς τιμήν των Αγίων δίνοντας ακόμη περισσότερη κατάνυξη σ’ αυτήν τήν νυκτερινή πνευματική πανδαισία.

Η αγρυπνία ξεκίνησε με την υποδοχή των χαριτοβρύτων λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, πού φυλάσσονται στο επισκοπεῖο τῆς Μητροπόλεως μας, τα οποία προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ειδικά για την ἡμέρα αυτήν.

Κατά την εὐλογημένη αυτήν νύκτα έλαβε χώρα και ἀκόμη ένα ξεχωριστό γεγονός.

Ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την μοναχική κουρά ενός εκ τῶν αδελφών της Μονής μας δίδοντάς του το όνομα τοῦ Αγίου Ισαποστόλου Μεθοδίου.

Η αγρυπνία αυτή θα μείνει στις μνήμες και στις καρδιές όσων συμμετείχαν ως ένα ξεχωριστό πνευματικό γεγονός με βαθεία κατάνυξη και έκδηλη οὐράνια χάρη.

Ακούστε εδώ

[el]image (12)

[el]image (13)

[el]image (14)

[el]image (15)

[el]image (16)

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Πηγή:impantokratoros.gr