Πολυμέσα - Multimedia

Κυριακή της Χαναναίας

17 Φεβρουαρίου 2013

Κυριακή της Χαναναίας

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PTsO9cewv28] Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. ΑΝΘΙΜΟΥ στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.Προσφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου,από τη μετάδοση του Λύχνου.

«H Εκκλησία δεν είναι κολέγιο Αγίων. Είναι το σπίτι των αμαρτωλών». Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απευθύνθηκε στους πιστούς που συμμετείχαν την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο στο Ναό του πολιούχου της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Ο κ.Άνθιμος που βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο κήρυξε τον Θείο Λόγο κατόπιν προσκλήσεως του κ.Χρυσοστόμου και αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Εκκλησία και το πλήρωμά της. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα δεν είναι η κρίση που συχνά αναφερόμαστε ότι αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία – είτε είναι οικονομική είτε πνευματική – αλλά η έλλειψη πίστης.

Θεωρούμε ότι αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να παρακολουθήσετε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΛΥΧΝΟΣ της Μητροπόλεως Πατρών.

Πηγή: www.agiazoni.gr