Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παράδεισος Βρώμικου Χρήματος η Γερμανία

18 Φεβρουαρίου 2013

Παράδεισος Βρώμικου Χρήματος η Γερμανία

Untitled-80343“Χειρότερη και από την Κύπρο”

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε

Ασφαλή παράδεισο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χαρακτηρίζει τη Γερμανία, ο γερμανικός έγκυρος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Ντόιτσε Βέλε, ενώ το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκλημάτων της Γερμανίας σε έρευνά του αποκαλύπτει ότι το ξέπλυμα χρήματος στην χώρα έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Επίσης σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αναφέρεται ότι η Γερμανία λαμβάνει λιγότερα μέτρα για καταπολέμηση του ξεπλύματος από ότι η Κύπρος.

Γερμανική ιστοσελίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: “Χειρότερη και από την Κύπρο η Γερμανία”, ενώ η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Ντι Τσάιτ” καταγγέλλει ότι όλο και περισσότεροι εγκληματίες από το εξωτερικό ξεπλένουν βρώμικο χρήμα στη Γερμανία.

Εξάλλου ολλανδική εφημερίδα επέκρινε τον Ολλανδό νέο πρόεδρο του Eurogoup, για την πρόθεση ελέγχου των κυπριακών τραπεζών από ιδιωτική εταιρεία και γράφει ότι είναι κατανοητή η αντίδραση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, αφού καμία χώρα δεν θα ανεχόταν τέτοια παρέμβαση στους καταθέτες και τους επενδυτές της.

Αναστασιάδης: Χρειάζεται σωστή διαχείριση και άμεση επαφή

Ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις αυτές πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για να πείσουμε ότι δεν μπορεί κάποιοι να είναι κατήγοροι εκείνων οι οποίοι τηρούν καλύτερα τους όρους από ότι οι ίδιοι.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να τεθούν τεκμηριωμένα ενώπιον ενός Eurogroup ή Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν μπορεί να προβάλλουν αστόχευτα και για δικές τους σκοπιμότητες, αυθαιρεσίες και εκβιασμούς.

Για αυτό, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, χρειάζεται ισχυρή εντολή το συντομότερο δυνατόν, ώστε να γίνονται παρεμβάσεις με προσωπική εμπλοκή και να αντικρούονται οι απαράδεκτες αξιώσεις.

Ολα αυτά, είπε, θέλουν σωστή διαχείριση και άμεση επαφή.

Πηγή: ikypros.com