Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψάρι με λεμόνι στο φούρνο

24 Φεβρουαρίου 2013

Ψάρι με λεμόνι στο φούρνο

d761812b61e1eb54d92efd5a247d3938_MH Kυριακή είναι ημέρα του κρέατος.

Όμως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν κάτι πιο ελαφρύ. Τι καλύτερο από ψάρι.

Υλικά
1 κιλό φιλέτο ψαριού φρέσκο ή κατεψυγμένο σε κομμάτια
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο μικρό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί αρετσίνωτοΕκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, την ρίγανη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το καρότο, τον χυμό ντομάτας, το κρασί και λίγο αλάτι και πιπέρι ελαφρά με ένα κουτάλι. Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Βουτάμε στο μείγμα τα κομμάτια του ψαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (και τα κομμάτια του ψαριού και το μείγμα). Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε το ψάρι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να προσθέσετε από την αρχή στο ταψί και μαύρες ελιές ψιλοκομμένες…

Πηγή: briefingnews.gr