Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

40νθήμερο μνημόσυνο π. Ιακώβ Μάγιερς στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Φωκίδος – Φωτογραφικό υλικό

28 Φεβρουαρίου 2013

40νθήμερο μνημόσυνο π. Ιακώβ Μάγιερς στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Φωκίδος – Φωτογραφικό υλικό

DSC_0537Την  Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τελέσθηκε το 40νθήμερο μνημόσυνο του π. Ιακώβ Μάγιερς, ο οποιος εκοιμήθη στις 16 Ἰανουαρίου 2013.

Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες από τότε που μάθαμε την πρόωρη εκδημία του π. Ιακώβ προς Κύριον, τον Οποίο τόσο ηγάπησε και τόσο πιστά υπηρέτησε ως εφημέριος της πρώτης  Εκκλησίας προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς στην Ατλάντα Αμερικής.

Για μας, όπως και για εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στην πατρίδα του, ίσως και αλλού, ήταν φίλος πιστός και αγαπητός, αδελφός και εὐεργέτης, αφού μας εδώρισε το ζωστικό (αντερί) του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς με την επιθυμία να το προσκυνούν και να σταυρώνονται με αυτό οι ασθενείς και οι έχοντες οποιαδήποτε χρείαν, αλλά και με την ευχή η χάρις του Αγίου Ιωάννη να σκεπάσει και την Ελλάδα μας.

Όλο αυτό το διάστημα των 40 ημερών, καθημερινά διαβάζαμε το ψαλτήρι στο εσωτερικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και σύσσωμη η Αδελφότητα έκανε κομποσκοίνι υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του π. Ιακώβ.

Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο ποιμήν ο καλός, ο αλιεύς των φτωχών και των απόρων, ο παρηγορητής και φίλος τους, ο καλός Σαμαρείτης της Ατλάντα, η έμπρακτη αγάπη και η ανοιχτή αγκαλιά, ο φίλος των Αγίων και εραστής του Χριστού, αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά Εκείνου που επόθησε, αγάπησε και τόσο πιστά υπηρέτησε, μόνο και μόνο για την δόξα Του!

Ευχόμεθα και τον παρακαλούμε από την θέση που πλέον ευρίσκεται ενώπιον του θρόνου του Θεού, να πρεσβεύει και να παρακαλεί για όλους μας, για όσους αγάπησε, για όσους διακόνησε, για όσους παρηγόρησε, ακόμα και γιά τους εχθρούς του.DSC_0532

Έχουμε ανάγκη από τις προσευχές και τις πρεσβείες του, έχουμε ανάγκη από λευΐτες σαν κι αυτόν.

Ας δεηθούμε του Κυρίου μας, όσο κι αν αὐτό στις μέρες μας είναι δύσκολο, να μας δώσει πατέρες σαν τον π. Ιακώβ, έστω κάποιους που έχουν πόθο καί λαχτάρα νά τοῦ μοιάσουν καί νά ἀκολουθήσουν τά χνάρια τῆς διακονίας του καί τῆς ἀγάπης του πρός τόν Σωτῆρα Χριστό μας. DSC_0483

Μετά τό πέρας τοῦ μνημοσύνου σέ κλίμα βαθειᾶς συγκίνησης ἀλλά καί ἀναστάσιμης χαρᾶς πού πήγαζε ἀπό τήν βεβαιότητα ὅτι ὁ π. Ἰακώβ ἀναπαύεται ἐν χώρα ζώντων, ψάλλαμε κλῆρος, μοναχές καί λαός τό «Χριστός Ἀνέστη», εὐχόμενοι καί προσευχόμενοι γιά τήν ἀνάσταση τῆς ψυχῆς τοῦ κεκοιμημένου δούλου τοῦ Θεοῦ καί τῆς αἰωνίου ἑνώσεώς του μετά τοῦ Χριστοῦ μας.
DSC_0517
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Νεκταρίου Φωκίδος

Πηγή: freemonks.gr