Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Καταστρέφεται το δαχτυλίδι του απερχόμενου Πάπα

2 Μαρτίου 2013

Καταστρέφεται το δαχτυλίδι του απερχόμενου Πάπα

newego_LARGE_t_1101_54169628_type12128ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Επίτιμος Πάπας θα χαρακτηρίζεται στο εξής ο Βενέδικτος, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Αγία Εδρα, στην οποία καθορίζεται επίσης η ενδυμασία που θα μπορεί να φοράει, αλλά και η τύχη του βαρύτιμου δαχτυλιδιού του.

Ο Βενέδικτος θα γίνει και οριστικά την Πέμπτη ο πρώτος Πάπας που αποχωρεί εν ζωή από τη θέση του εδώ και περίπου έξι αιώνες.

Η επίσημη προσφώνηση προς τον Βενέδικτο θα γίνεται προς την «αγιότητά του» και μπορεί να φοράει το λευκό ράσο, αλλά μόνο στην απλή εκδοχή του.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού διευκρίνισε ότι το δαχτυλίδι του Βενέδικτου που παρέλαβε όταν ανέβηκε στην Αγία Εδρα θα καταστραφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις του Βατικανού.

Ετσι, δεν θα εκπληρωθεί η ευχή του χρυσοχόου που έφτιαξε το παπικό δαχτυλίδι. «Ελπίζω ότι θα διατηρηθεί και θα εκτεθεί. Είναι ένα κόσμημα που έχει τόσο μεγάλη συμβολική σημασία», είπε προ ημερών ο Κλαούντιο Φράνκι που το έφτιαξε το 2005.

Πρόκειται για το Annulus Piscatoris ή απλούστερα το «δαχτυλίδι του ψαρά». Είναι ένα από τα κύρια σύμβολα της παπικής ισχύος, που απεικονίζει τον Αγιο Πέτρο να σηκώνει τα δίχτυα του από τα νερά, ενώ γύρω του είναι γραμμένο το όνομα του εκάστοτε προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες εκδοχές, το χρυσό δαχτυλίδι σφυρηλατείται μέχρι να χάσει πλήρως την μορφή του, με ένα ασημένιο σφυρί.

Πηγή: ethnos.gr