Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ανανεώθηκε Η Σύμβαση Για Χρήση Του Οικολογικού Σήματος EU Ecolabel Σε Κυπριακό Προϊόν

5 Μαρτίου 2013

Ανανεώθηκε Η Σύμβαση Για Χρήση Του Οικολογικού Σήματος EU Ecolabel Σε Κυπριακό Προϊόν

ecolabelΥπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Γεωργίας η ανανέωση της σύμβασης για συνέχιση της χρήσης του οικολογικού σήματος της ΕΕ (EU Ecolabel) για κυπριακό προϊόν στην κατηγορία «Καθαριστικά Γενικής Χρήσης και Προϊόντα Καθαρισμού Χώρων Υγιεινής».

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία ECO FAMI Window Cleaner της εταιρείας ZX FAMI LTD.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ανανέωση της σύμβασης υπογράφηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, το οποίο αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για την απονομή του σήματος EU Ecolabel, και από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας ZX FAMI LTD Χρίστο Ζαχαρίου.

Το προϊόν ECO FAMI Window Cleaner είναι το πρώτο κυπριακό προϊόν στην κατηγορία του στο οποίο απονεμήθηκε το οικολογικό σήμα για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου 2009.

Με την ανανέωση της σύμβασης θα συνεχιστεί η χρήση του οικολογικού σήματος στο συγκεκριμένο προϊόν μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σημειώνεται ότι το EU Ecolabel είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ποιότητας για τα προϊόντα στα οποία έχουν τεθεί αυστηρά κριτήρια. Η σήμανση με το «λουλούδι» βοηθά το καταναλωτικό κοινό να αναγνωρίζει τέτοιου είδους «πράσινα» προϊόντα.

Πηγή:onlycy.com