Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ταξείδι Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή σε Κύπρο και Αθήνα

5 Μαρτίου 2013

Ταξείδι Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή σε Κύπρο και Αθήνα

kalogirou-xatzidiamantis1

Την προηγούμενη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Βουλγαράκη, μετέβη στην Κύπρο προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία εταιρικής συνεργασίας του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2007 – 2013 με τίτλο «Βελτίωση Προσβασιμότητας Ατόμων με Προβλήματα Κινητικότητας» και ακρώνυμο ΕΡΜΗΣ.

Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η υποστήριξη των ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέσω της βελτίωσης των δυνατοτήτων πρόσβασης σε χώρους που υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί π.χ. παραλίες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οργανισμό Παραπληγικών Κύπρου, με την συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Λήμνου, με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις, τόσο στην ανταγωνιστικότητα, όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Λήμνου, παρέχοντας αυξημένο βαθμό πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και σε δίκτυα πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Λήμνου κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, επισκέφθηκαν τον αδελφοποιημένο κατεχόμενο Δήμο Λύσης καθώς και την κοινότητα Περιβολίων Κύπρου, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής και εξαιρετικής φιλοξενίας.

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους της Λήμνου με ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού και του κοινοτικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια των οποίων, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση του νερού και των παραλιών, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας, οι οποίες και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο μερών.

Πηγή: Limnos fm100