Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κουρά Μοναχού στη Χάλκη (ΦΩΤΟ)

6 Μαρτίου 2013

Κουρά Μοναχού στη Χάλκη (ΦΩΤΟ)

koura_halki11Μετὰ απὸ απόφαση της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της περὶ Αυτὸν Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη σήμερα, 2 Μαρτίου 2013, προ της ακολουθίας του Μ. Ἑσπερινού, η μοναχικὴ κουρὰ του Γαληνού Βαρυτίμου, υπὸ του Ηγουμένου της καθ’ ημάς Ι. Μονής Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.

Ο μοναχὸς Γαληνὸς είναι εκ φαναριωτικής καταγωγής, μεγαλωμένος στην  Ελλάδα, αλλὰ έχει διατηρήσει την τουρκικὴ υπηκοότητα και αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στην πατρογονική του εστία και να υπηρετήσειτὴν Μητέρα Εκλησία.

Σημειωτέον, ότι ο μοναχὸς Γαληνὸς είναι ο δεύτερος εγγραφόμενος στο Μοναχολόγιο της Μονής μας, μετὰ την πρόσφατη εις Διάκονο και εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Σαμουὴλ Εφφέ, ενώ διανύει το στάδιο της δοκιμασίας του ο Υποψήφιος Δημήτριος Χρόνης.

Η Μονὴ Αγίας Τριάδος Χάλκης, μετὰ την ἀναγκαστικὴ σιωπὴ της εν αυτή  λειτουργησάσης Ιεράς Θεολογικῆς Σχολής απὸ του έτους 1971, δεν έπαυσε να λειτουργεί ως Μονή, εσχάτως δε, μερίμνῃ του φιλομονάχου Πατριάρχου μας, επανδρώνεται με νέα αδελφότητα.

koura_halki

koura_halki1

koura_halki2

koura_halki3

koura_halki4

koura_halki5

koura_halki6

Πηγή: romfea.gr