Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τουρκία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

9 Μαρτίου 2013

Τουρκία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

ÈÅÏËÏÃÉÊÇ Ó×ÏËÇ ×ÁËÊÇÓ

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτούργησε για πολιτικούς λόγους, κυρίως λόγω της «μη φιλικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ» μεταδίδει ότι ο κ. Αρίντς προσέθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της μειονότητας της Δυτικής Θράκη, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει αδρανής έως ότου κινητοποιηθεί η Ελλάδα».

Ο κ. Αρίντς υπογράμμισε ότι οι μειονότητες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην Τουρκία και ότι η ανάγκη της ορθόδοξης κοινότητας για κληρικούς αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.

Τέλος, ο κ. Αρίντς κάλεσε όλες τις μειονότητες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία «εξαιτίας λαθών των αρχών» να επιστρέψουν. Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, συνιστά πλούτο για τη χώρα, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι μειονότητες και προσέθεσε ότι « η τουρκική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων».

 

Πηγή: e-typos.com