Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Αθήνα

10 Μαρτίου 2013

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Αθήνα

Tον κ. Αναστασιάδη θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος

pic-0-norm (1)

Την Κυριακή το βράδυ φθάνει στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντρη, για να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, που ανακοινώθηκε απόψε στην Λευκωσία, τον κ. Αναστασιάδη θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ακολούθως θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο στη συνέχεια θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά την επίσκεψή του, τον Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Πηγή: voria.gr