Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων

11 Μαρτίου 2013

Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων

arch2_1Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ΄Εργων , παρουσίασε τις ερευνητικές σπουδαστικές εργασίες “Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων:

Η Βασιλική της Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στο Κούρδαλη και το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στην Ορούντα”.

Σπουδαστές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής παρουσίασαν εργασίες για την Αποτύπωση και τη Μορφολογική Ανάλυση των δυο πιο πάνω μνημείων.

Η Κατασκευαστική Ανάλυση ενός Μνημείου θεωρείται εργαλείο για την κατανόηση της σύνθεσης του Δομικού Συστήματος του και της συμπεριφοράς του στις φορτίσεις (στατικές και δυναμικές) καθώς και στις καταπονήσεις (θερμοκρασίας, υγρασίας, γήρανσης κλπ.)

Η σπουδή, η κατανόηση και η ανάλυση ενός πετυχημένου Δομικού Συστήματος, αναπτύσσουν στο νέο αρχιτέκτονα τη δυνατότητα σύνθεσης και σχεδιασμού σύγχρονων έργων αντίστοιχης επιτυχίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα “Τάσσος Παπαδόπουλος” του Πανεπιστημίου, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Προλόγισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κυρήνειας Χρυσόστομος και η Δ/ντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κυρία Μαρία Χατζηκωστή.

arch2_2

arch2_3

arch2_4

Πηγές: frederick.ac.cy