Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δήμος Σπάρτης: “Να γίνει ο Πούτιν επίτιμος δημότης μας”

11 Μαρτίου 2013

Δήμος Σπάρτης: “Να γίνει ο Πούτιν επίτιμος δημότης μας”

images(255)“Πρόσκληση από τον Δήμο στον Ρώσο Πρόεδρο, λάτρη του Μυστρά και της Σπαρτιατικής αγωγής”

Τον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να έρθει σε επαφή με την προεδρεία της Ρωσίας για να υποβάλει πρόταση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Σπάρτης.

Όπως είναι γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να επισκεφθεί τον Βυζαντινό Μυστρά και να προσκυνήσει τα Όσια και Ιερά της Ορθοδοξίας. Συγχρόνως είναι θαυμαστής της Σπαρτιατικής αγωγής που είχαν επιδείξει οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, αφού προηγουμένως έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών τόσο της Ελλάδα όσο και της Ρωσίας θα υποβάλει την πρόταση να ανακηρυχθεί ο πρόεδρος της χώρας επίτιμος δημότης Σπάρτης.

Στην περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή θα πρέπει να οργανωθεί μια μεγάλη προετοιμασία τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ρωσική Πολιτεία αφού το γεγονός ξεπερνά τα πλαίσια της ανακήρυξής του σε δημότη της Σπάρτης.  

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη την στιγμή κατά την οποία η διεθνής κοινή γνώμη είναι στραμμένη στη στάση που θα τηρήσει η Ρωσία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο. Κάθε κίνηση μπορεί να έχει στρατηγική σημασία και για αυτό η αποδοχή ή μη της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης προς τον κ Πούτιν κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…