Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Nano Garden: υδροπονικός κήπος για σπιτικά λαχανικά στην κουζίνα

12 Μαρτίου 2013

Nano Garden: υδροπονικός κήπος για σπιτικά λαχανικά στην κουζίνα

nano-garden-kipos-966651 (1)Οι δυνατότητες καλλιέργειαςοπωροκηπευτικών στο σπίτι είναι πολλές: από γλάστρες στο μπαλκόνι και στο παράθυρο έως πιο τεχνολογικά εξελιγμένες επιλογές.

Ο φουτουριστικός, υδροπονικόςκήπος Nano Garden ανήκει στην τελευταία κατηγορία επιτρέποντας στους κατοίκους της πόλης που έχουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χώρο στο σπίτι τους να καλλιεργήσουν λαχανικά, μυρωδικά και οπωροκηπευτικά στην κουζίνα τους.

Τον κήπο Nano Garden ανέπτυξαν μηχανικοί της γνωστής κορεατικής εταιρείας Hyundai και σχεδιαστές της επίσης νοτιοκορεατικής Gromo.

Το Nano Garden είναι ουσιαστικά ένα μποστάνι μέσα στηνκουζίνα του διαμερίσματος, το οποίο βασίζεται στην υδροπονική καλλιέργεια, δηλαδή στην καλλιέργεια φυτών σε υποστρώματα εκτός του εδάφους, έτσι ώστε οι χρήστες του συστήματος να μην χρειάζεται να ανησυχούν για λιπάσματα και παρασιτοκτόνα.

Αντί για ηλιακή ακτινοβολία το Nano Garden έχει το δικό τουφως. Η ποσότητα φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών ελέγχεται από τον χρήστη με γνώμονα την επιθυμητή ταχύτητα ανάπτυξης των φυτών.

Το Nano Garden ειδοποιεί τους “κηπουρούς” πότε απαιτείται νερό ή θρεπτικά στοιχεία και λειτουργεί ως φυσικός καθαριστής του αέρα εξοντώνοντας τις ανεπιθύμητες οσμές.

Το Nano Garden μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για καλλιέργεια οπωροκηπευτικών στο σπίτι αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και την ικανοποίηση που δίνει η καλλιέργεια ενός πραγματικού λαχανόκηπου.

Πηγή:econews