Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επέτειος της χειροτονίας εις Επίσκοπον του Θαυμακού κ. Ιακώβου (ΦΩΤΟ)

13 Μαρτίου 2013

Επέτειος της χειροτονίας εις Επίσκοπον του Θαυμακού κ. Ιακώβου (ΦΩΤΟ)

IMG_4719Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, κατά την οποία ιερούργησε ο Καθηγούμενος Θεοφ. Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να δοξολογήσει τον Πανάγαθο Θεό για την συμπλήρωση ενός έτους από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ως βοηθού επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι δύο Ηγουμενοσύμβουλοι της Μονής, π. Άγγελος και π. Κωνσταντίνος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολλοί πατέρες της Μονής.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Θεολόγος, ο οποίος αναφερόμενος στα λόγια του Αποστολικού Αναγνώσματος της προς Εβραίους επιστολής “Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος ἄκακος ἀμίαντος κεχωρισμένος ἀπὸ τῶν ἁμαρτωλῶν καὶ ὑψηλότερος τῶν οὐρανῶν γενόμενος” αναφέρθηκε στην ταπεινή προσωπικότητα του Θεοφιλεστάτου κ. Ιακώβου που εδώ και 41 χρόνια διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο από ποικίλες θέσεις. “Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος σε όποια θέση και αν εστάλη, έδωσε τη μαρτυρία και μετέδωσε το μήνυμα της πίστεως. Με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Καθηγουμένου μας το Μοναστήρι μας είναι χώρος πίστεως, γαλήνης, αδελφοσύνης και ψυχικής καλλιέργειας και ο κ. Ιάκωβος είναι η ζωντανή ιστορία της Μονής Πετράκη.”

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος ευχαρίστησε τους πατέρες για τα καλά τους λόγια και την παρουσία τους στη σημερινή Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα “να αποκτήσουμε υγιή πρότυπα με αξίες και αρετές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής με οδηγό πάντα τον φιλόστοργο Θεό”.

IMG_4742

IMG_4761

IMG_4749