Γενικά ΘέματαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οι προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας των οσπρίων στην Ελλάδα (β’ μέρος)

13 Μαρτίου 2013

Οι προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας των οσπρίων στην Ελλάδα (β’ μέρος)

fasolia_02-copy1

Δρ. Δόκιμος Ερευνητής, Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών Λάρισας Δημήτριος Βλαχοστέργιος

Η διαιτητική αξία των οσπρίων αποκτά συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς νεότερες επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία του ανθρώπου. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της καλλιέργειάς τους στη χώρα μας είναι η μικρή σε έκταση καλλιέργειά τους, με συνέπεια την ελλειμματική παραγωγή που δεν μπορεί να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της κατανάλωσης. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »