Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πρόσωπα Βραβεύτηκε η βετεράνος δημοσιογράφος Αλέκα Γράβαρη – Πρέκα

22 Μαρτίου 2013

Πρόσωπα Βραβεύτηκε η βετεράνος δημοσιογράφος Αλέκα Γράβαρη – Πρέκα

Untitled-30805Με το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Προσωπικό Έργο Ζωής» του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012 τιμήθηκε η Κυπρία δημοσιογράφος Αλέκα Γράβαρη -Πρέκα.

Από τις 76 συμμετοχές, που υποβλήθηκαν από 25 χώρες, η «Ιστορία Ζωής» της Αλέκας Γράβαρη – Πρέκα συγκίνησε ιδιαίτερα και υπερίσχυσε.

Η Αλέκα Γράβαρη – Πρέκα έζησε σε δύσκολους καιρούς στην Κύπρο και πάλεψε να επιτύχει ως γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, όπως η δημοσιογραφία.

Ήταν η πρώτη γυναίκα λειτουργός στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, για 29 χρόνια λειτουργός του ΡΙΚ από τα οποία 19 είχε καθημερινή ζωντανή ωριαία εκπομπή «Εμείς και ο κόσμος μας», η οποία καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες 2000. Εργάστηκε ως ένα από τα δέκα άτομα πρεσβευτές της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού 2010.

Είναι μέλος της Βουλής των Γερόντων του και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου. Συμμετέχει από χρόνια στη Διοικούσα Επιτροπή του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λευκωσίας.

Πηγή: ikypros.com