Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στον Ι. Ν. Αγίου Λαζάρου ο Τίμιος Σταυρός από το Σταυροβούνι

23 Μαρτίου 2013

Στον Ι. Ν. Αγίου Λαζάρου ο Τίμιος Σταυρός από το Σταυροβούνι

agios_lazaros

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα θα μεταφερθεί από τη Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 ο Τίμιος Σταυρός.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια των εορτασμών των 40 χρόνων αρχιερατικής διακονίας του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και για να δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Ζωοποιού Σταυρού, θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, ο Τίμιος Σταυρός στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα».

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 17.30 το απόγευμα. Το Τίμιο Σταυρό θα υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, οι λοιπές αρχές της πόλης, ο κλήρος και ο λαός.

Ο Τίμιος Σταυρός «με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου όπου θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου. Την επομένη ημέρα Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου».

Σημειώνεται ότι ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 για προσκύνημα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Σταυρού, ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.30 το βράδυ και θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.

Πηγή: http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-kiproy/16123-2013-03-21-18-54-34