Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

H Εκκλησία της Ελλάδος γιορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας

23 Μαρτίου 2013

H Εκκλησία της Ελλάδος γιορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας

disΤην προ­σε­χή Κυ­ρια­κή, 24 Μαρ­τί­ου 2013, Α’  Κυ­ρια­κή των Νη­στει­ών, ε­ορ­τά­ζε­ται Πα­νορ­θο­δό­ξως η α­να­στύ­λω­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων, η ο­ποί­α κα­θι­ε­ρώ­θη­κε το 843 α­πό την Αυ­το­κρά­τει­ρα Θε­ο­δώ­ρα, τον Υι­ό της Μι­χα­ήλ τον Γ’ καὶ τον Πα­τριά­ρχη Κων­σταν­τι­νου­πό­λε­ως Με­θό­διο τον Ο­μο­λο­γη­τή.

Στο πλαί­σιο των λα­τρευ­τι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων θα τε­λε­σθεί κα­τά την η­μέ­ρα αυ­τή στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Δι­ο­νυ­σί­ου του Α­ρε­ο­πα­γί­του, ο­δού Σκου­φά, Συ­νο­δι­κή Θεί­α Λει­τουρ­γί­α, προ­ε­ξάρ­χον­τος του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου. Τον πα­νη­γυ­ρι­κό της η­μέ­ρας θα εκ­φω­νή­σει ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Συ­νο­δι­κός Μη­τρο­πο­λί­της X­ί­ου, Ψα­ρών και Οι­νουσ­σών κ. Μάρ­κος.  

Στην Θεί­α Λει­τουρ­γί­α θα λά­βουν μέ­ρος και εν­δη­μούν­τες στην Α­θή­να Κλη­ρι­κοί άλ­λων Ορ­θο­δό­ξων Εκ­κλη­σι­ών. Προ   της Α­πο­λύ­σε­ως της  Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας θα λά­βει χώ­ρα Λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων σε α­νά­μνη­ση της α­να­στυ­λώ­σε­ως των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων το  έ­τος 843.

Στην εν λό­γω Θεί­α Λει­τουρ­γί­α θα συμ­με­τά­σχει ο  Ε­ξο­χώ­τα­τος Πρό­ε­δρος της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τί­ας κ. Κά­ρο­λος Πα­πού­λιας,  μέ­λη της Κυ­βερ­νή­σε­ως, Βου­λευ­τές, οι Πρέ­σβεις των Ορ­θο­δό­ξων Κρα­τών και άλ­λοι ε­πί­ση­μοι.

Πηγή: romfea.gr