Άγιον ΌροςΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ο Ηλιάδης παρέδωσε το Ολυμπιακό του μετάλλιο στη μονή Βατοπαιδίου

29 Μαρτίου 2013

Ο Ηλιάδης παρέδωσε το Ολυμπιακό του μετάλλιο στη μονή Βατοπαιδίου

Iliadis_vatopaidiouUps
Αθήνα

Μπορεί το παρουσιαστικό του να τον εντάσσει περισσότερο στους «σκληρούς» του αθλητισμού, παρά στο… παιδί της εκκλησίας, όμως, από ό,τι φαίνεται είναι βαθιά θρησκευόμενος! Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, τον Έλληνα πρωταθλητή του τζούντο, ο οποίος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και σε συνάντηση που είχε με τον Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Μονής, του παρέδωσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Ο Ηλιάδης είχε κατακτήσει το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών και την Τετάρτη το παρέδωσε για να αναρτηθεί στα αφιερώματα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας.
Μάλιστα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης το οποίο είχε κάνει τάμα να το αφιερώσει στην Παναγία Παραμυθία, κάτι που είχε δηλώσει και στην επιστροφή του από το Λονδίνο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Iliadis_vatopaidiou4
Ο Ηλιάδης, λοιπόν, πήγε στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στη Μονή του Βατοπαιδίου και παρέδωσε το πολύτιμο αυτό μετάλλιο για να τοποθετηθεί σε ειδική θέση δίπλα στην θαυματουργή εικόνα.
Όπως τόνισε ο Ολυμπιονίκης, τον βοήθησε το Βατοπαίδι να ξεπεράσει την κούρασή του και να κατακτήσει αυτό το μετάλλιο και ήδη προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο που θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 25-27 Απριλίου 2013.