Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Υποδοχή Μητροπόλεως Διδυμοτείχου σε Όσιο Σεραφείμ του Σαρώφ,Τίμιο Ξύλο με μεγάλες τιμές.

29 Μαρτίου 2013

Υποδοχή Μητροπόλεως Διδυμοτείχου σε Όσιο Σεραφείμ του Σαρώφ,Τίμιο Ξύλο με μεγάλες τιμές.

M.Didimoteixou.22-IMG_6214Του Γέροντος Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Πράγματι είναι αλήθεια, όπως καταγράφτηκε και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, ότι το εορταστικό 3ήμερο της Ορθοδοξίας και της 25ης Μαρτίου ζήσαμε Ανάσταση πριν την Ανάσταση του Χριστού.

Το πάθος και ο ζήλος του Δεσπότη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού για την Ελλάδα μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η τρεμάμενη φωνή του, τα βουρκωμένα μάτια του όταν μιλά για τον Χριστό και την Ελλάδα και γενικά η όλη του παρουσία, ζωντάνευε μέσα στις καρδιές μας τους τελευταίους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες, που με νύχια και με δόντια, όπως διαβάζουμε στα ιστορικά βιβλία μας, προσπαθούσαν να κρατήσουν ψηλά τα λάβαρα της Πίστεως και της Πατρίδος, για να μείνει το Βυζάντιο ζωντανό.

Ως συνεχιστή αυτών των Αυτοκρατόρων και ως τον μόνο Άρχοντα είδαμε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, αφού ο Ελληνικός Στρατός, οι τοπικοί άρχοντες και όλος ο λαός τον περιστοιχίζουν ουσιαστικά ως τον εθνάρχη του τόπου τους, αφού οι πολιτικοί έχουν εγκαταλείψει ως διαπιστώσαμε οριστικά τη Θράκη και τα σύνορα του Έβρου στη μοίρα και στη φθορά του χρόνου.Διαβάστε τη συνέχεια εδώ